Subwooferul auto – un potential upgrade pentru sistemul audio al masinii dumneavoastra

Aproape toata lumea stie ce este un subwoofer si la ce foloseste, fie ca este vorba de un sistem home cinema pentru acasa, un sistem audio de fabrica pentru masina sau pur si simplu un set de boxe pentru calculator de tip 2.1, 5.1, etc.

Intrebarea care se pune in cazul subwooferelor after-market nu este atat oportunitatea pentru un pasionat in domeniu, ci daca isi justifica prezenta si intr-o masina normala, a unui utilizator care nu este pasionat de tuningul audio sau de excesul de decibeli in habitaclu. Poate fi justificata deci achizitia si investitia financiara intr-un subwoofer activ sau pasiv plus amplificatorul aferent?

Raspunsul depinde nu numai de gusturile muzicale ale soferului, si altfel de prezenta frecventelor joase si a basului in pasajele muzicale, dar si de configuratia masinii. Pentru o masina dotata cu un sistem audio caruia i s-a acordat o atentie mai mare, avand difuzoare cu un diametru de cel putin 16 cm este posibil ca reproducerea intregii game de frecvente audio sa fie una satisfacatoare pentru toate gusturile.

Insa cand sistemul audio este unul mai putin sofisticat, format eventual doar din doua difuzoare de diametru mic montate de obicei in bord sau in usile din fata, atunci un subwoofer poate completa eficient si la un pret rezonabil sistemul existent, ridicand considerabil calitatea auditiei. Astfel poate fi mai ieftin si se pot obtine rezultate superioare prin adaugarea unui subwoofer fata de inlocuirea difuzoarelor existente sau montarea unora suplimentare.

In ceea ce priveste solutiile disponibile, exista o varietate de subwoofere atat ca forma, dimensiune si putere dar ca si pret. Solutia optima depinde de configuratia masinii si de spatiul disponibil, existand variante de putere mare si cu incinte mai voluminoase care se pot monta in portbagaj, sau variante compacte de tip activ care se pot monta inclusiv sub scaunele masinii, cum ar fi de exemplu subwooferul activ compact Kenwood KSC-SW11.

In concluzie daca doriti ca sistemul dumneavoastra audio sa ofere ceva mai multa „vlaga” cand se doreste savurarea muzicii intr-un mod cat mai satisfacator, sau pur si simplu doriti o fidelitate mai ridicata a muzicii ascultate, puteti face o vizita in magazinul nostru de prezentare unde vi se va oferi asistenta necesara in alegerea unei variante optime din cadrul produselor disponibile in showroom si nu numai.

KSC-SW 11KSC-W 1200BKSC-W 1200TKAC-6104D

Inapoi sus
X
×